Algamo spouští prodej OED Forte

/ 22 prosince, 2020/ Novinky, Všechny články

Ještě před Vánoci Algamo uvedlo na trh oblíbené kapsle zaměřené na imunitu a vitalitu Algamo OED Forte, které mají na rozdíl od původní verze Algastin OED navýšený obsah vitamínu D3 na 1000 IU (25 µg).

Složení dále tvoří ingredience, jak na ně jsou zákazníci zvyklí: Algamo BIO přírodní Astaxanthin 4 mg, Omega 3, Vitamin E a Piperin.

Kapsle jsou funkčním potravinovým doplňkem zaměřeným na stále velmi aktuální všeobecný zájem podpořit odolnost organismu co nejpřirozenější cestou.

Astaxanthin

Astaxanthin hraje významnou roli v posilování imunity. Podporuje totiž tvorbu imunoglobulinu a rychlé množení širokého spektra imunitních buněk. Navíc tento antioxidant pomáhá snížit produkci látek, které se podílejí na vzniku zánětlivých procesů v těle.

Stejně jako ostatní části těla funguje imunitní systém lépe, když je chráněn. Přírodní astaxanthin je schopen imunitní systém posilovat a udržovat jeho rovnováhu, a tím zlepšuje jeho schopnost bránit organizmus a zároveň pomáhá potlačovat nadměrně aktivní imunitní reakce, které vedou k rozvoji nežádoucího zánětu.

Imunitní buňky jsou obzvláště citlivé na oxidační stres, který následně potlačuje imunitní odpověď. Přírodní astaxanthin zlepšuje imunitní odpověď zvýšením počtu buněk produkujících protilátky, zvýšenou produkcí protilátek a ochranou imunitních buněk před oxidačním stresem.

Vitamin D3

Ačkoli je slunce hlavním zdrojem vitaminu D, pro mnoho lidí je zcela nedostačující. Lidem se světlou pletí stačí pobývat na slunci zhruba 10–20 minut denně a mají o potřebnou zásobu postaráno. Starší lidé a lidé s tmavší barvou pleti však potřebují více vitaminu D, slunce jako zdroj nestačí. Problém nastává hlavně v zimních měsících a chmurných dnech, kdy je slunečního svitu jen omezeně.

Pro zajímavost: Rozlišujeme dva základní typy vitaminu D – D2 (ergokalciferol) a D3 (cholekalciferol). D3 je zhruba čtyřikrát účinnější než D2.

V současnosti se, zejména vzhledem k epidemii koronaviru, hodně mluví o vitamínu D a jeho významu pro imunitní systém. Je doporučován i řadou odborníků a výrazně vzrostl zájem o koupi doplňků stravy s vitamínem D3. Vlastně i díky tomu došlo k odhalení faktu, že je vitamín D3, mimo jiné, důležitý pro správné fungování imunitního systému. V dnešní době význam této informace díky epidemii stále vzrůstá.

Pro aktivaci imunitního systému odborníci doporučují denně přijmout 2000 IU.

Stačí tedy brát 2 kapsle Algamo OED Forte denně. Ty je možné nyní zakoupit v balení po 60 kapslích na e-shopu.